Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes. Halveer de avocado‘s, verwijder de pit en schep er met een appelboortje bolletjes uit. Besprenkel de avocado met citroensap om verkleuren te voorkomen. Vermeng de mayonaise met de room of yoghurt, mosterd en suiker.
Breng dit op smaak met peper en zout en strooi er de dille bij. Voeg de avocadobolletjes, de gerookte zalmreepjes en de afgekoelde, gekookte pasta erbij en meng alles voorzichtig door elkaar. Schep nu dit mengsel op gekoelde borden en garneer met slablaadjes, dille en citroen.
Tip: U kunt deze salade een paar uur van te voren bereiden en in de koelkast bewaren. Haal hem een half uur voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Bereiding: 15 minuten
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |